Actueel

Echt maatschappelijk verantwoord ondernemen!  Werkgevers voelen, mede door een ouder wordend personeelsbestand, steeds meer de behoefte om hun medewerkers te helpen fit te worden en te blijven.

En verrassend genoeg blijken medewerkers daar ook steeds meer voor open te staan, blijkt uit onderzoek. ‘Maak werk van je gezondheid’ heeft als doelstelling om werkgevers én werknemers binnen organisaties, individueel of in groepsverband, te helpen hun leefstijl te verbeteren. Het is anno 2017 een maatschappelijke verantwoordelijkheid geworden om een concrete en actieve invulling te geven aan een gezonde werkomgeving. En gelukkig weten steeds meer werkgevers Maak werk van je gezondheid te vinden!

Gezond ouder worden.

Ouder worden we allemaal, maar niet altijd in goede gezondheid. Dat is lastig als we actief willen blijven en ook langer door moeten werken. Om op latere leeftijd nog in goede vorm en conditie te zijn, is het verstandig om op tijd te beginnen met het aannemen van een gezonde leefstijl. Dit blijkt in de praktijk echter ng niet zo gemakkelijk te zijn!

Tafel bovenaanzicht

Onduidelijkheid over voeding

Met de toegenomen aandacht voor onze gezondheid en onze eigen invloed daarop, is er veel in de media te horen en te zien over voeding en beweging. Met name op het gebied van voeding is het er niet duidelijker op geworden. Veranderende voedingsadviezen, superfoods, wetenschappers en goeroes die elkaar tegenspreken, hebben de verwarring compleet gemaakt.

Deskundigheid diëtisten en fysiotherapeuten

Onze diëtisten zijn specialisten op het gebied van voeding en gezondheid. Ze zijn de drijvende kracht achter Maak werk van je gezondheid. Vaak denken we wel te weten wat gezond(er) is, maar zijn gewoonten lastig te doorbreken. Op een hele praktische en positieve manier, meestal met inspirerende workshops, kun je via onze website leren hoe het nu echt zit met gezonde voeding. Hetzelfde geldt voor bewegen in samenwerking met fysiotherapeuten. Aan de hand van een conditie nulmeting wordt gekeken hoe je met kleine en praktische tips en oefeningen je conditie kunt verbeteren. Met een gezond gewicht en een goede conditie is het leven én het werk gewoon een stuk leuker!

Tafel buiten

Samen naar een gezonder Twente!

De reden om samen te werken met Twente Gezond is dat je samen meer kunt bereiken dan alleen. Voor alle werkgevers in Twente (en daarbuiten) kunnen programma's op maat worden samengesteld. Indien wenselijk samen met één van de andere partners. Juist omdat de insteek om aan gezondheid te werken, steeds weer anders kan zijn, zijn diverse samenwerkingen mogelijk. Zo kunnen wij ook alleen de voedingsworkshops aanbieden en met andere beweegexperts samenwerken. Ook mentale of groepscoaching kan worden aangevuld met leuke en praktische voedingsworkshops gericht op mentale en fysieke versterking. Wij hopen door middel van Twente Gezond een nog groter bereik te hebben en zo ook meer te kunnen bijdragen aan het gezonder maken van Twente!