Actueel

Vanaf komend schooljaar kunnen studenten van het ROC van Twente kiezen voor de nieuwe opleidingsrichting Sport, Bewegen en Gezondheid. De toekomstige coƶrdinator sport, bewegen en gezondheid begeleidt, ondersteunt en motiveert sport- en beweegdeelnemers bij het aanpassen van hun leefpatroon. 

Samen met o.a. GGD Twente zijn we aan het onderzoeken of we het onderdeel 'Gezondheid' in de opleiding kunnen invullen vanuit Positieve Gezondheid.  Dat de beginnende beroepsbeoefenaars met een bredere blik naar gezondheid kijken, in plaats van alleen naar fysieke aspecten.

Het profiel is een nieuw uitstroomprofiel, dit biedt het ROC van Twente de mogelijkheid om de lessen op een andere manier in te richten. In ons onderwijs houden we graag aansluiting met het werkveld. Studenten horen niet alleen van de docenten wat er speelt, maar gaan zelf op pad en zien wat er gebeurt op de arbeidsmarkt. Onze wens is om per lesperiode twee weken vrij te maken voor het opdoen van praktijkervaring. Denk hierbij aan excursies, het volgen van workshops en bedrijfsbezoeken. Dat is de kracht van het nieuwe concept.

Tijdens deze zogenoemde inspiratieweken willen we bedrijven vragen om hieraan mee te werken. Daarin zijn we altijd opzoek naar een win-win voor beide partijen. Een voorbeeld onze samenwerking met The Vital Company, zij gaan studenten opleiden om Health Checks af te nemen. 

Nieuwsgierig, enthousiast en/of goede ideeƫn? Neem dan op contact met Lysbeth de Vries - docent Sport, Bewegen (en Gezondheid) (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Het ROC van Twente, sport en bewegen wil bijdragen aan het concept positieve gezondheid. Gewoon doen!

Oproep Lysbeth website klein