Actueel

Doe mee en pas ook!

Gezelligheid? Daar hoort een glaasje bij. Samen zijn met vrienden en familie? Doe maar een biertje. Een nieuwjaar? Daar proosten wij op!

De associatie alcohol en gezelligheid is een sterke, zo is wel duidelijk. Waar wordt gelachen, moet eerst worden gedronken. Maar hoe normaal is het eigenlijk om alcohol als brandstof voor plezier te zien? En hoe zou het zijn als je een tijdje geen alcohol drinkt? Met IkPas kun je daar achter komen.

Steeds meer mensen laten de alcohol voor een maand staan om zo te ervaren hoe het is om geen alcohol te drinken. En de ervaringen zijn positief. Het valt ten eerste vaak best mee om het vol te houden, maar ook de postieive gezondheidseffecten zijn talrijk. Beter slapen. Geconcentreerder. Fitter. Maar ook een bepaalde mate van trots dat het is gelukt. Door de barrière. Yes.

Voor de langere termijn kan de 30 dagen zonder alcohol een gamechanger zijn. De bevestiging dat je goed zonder alcohol kunt: niet per se moet drinken om de avond tot een succes te maken. De keuze en de discipline om minder alcohol te drinken levert dus echt wat op: het inzicht dat je best zonder kunt.

Met IkPas kun je jezelf een plezier doen. En nog leuker is het om samen met anderen te doen. Met de buren of met je volleybalteam. Dat geef energie en help om af en toe over een moeilijk punt te komen. Doe dus mee! De startdatum van de actie is 1 maart 2017. Tot deze datum kan iedereen zich inschrijven op http://ikpas.nl/

Beppie ten Broeke