Actueel

We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst van Twente Gezond

Op woensdagmiddag 17 mei vond de derde bijeenkomst van Twente Gezond plaats. Dit keer in het Twentehuis te Enschede. Allereerst deelde Marcel Garritsen met ons hoe Stichting Informele Zorg Twente (in de context van de veranderingen in het sociale domein) inzet op het versterken van de rol en positie van kwetsbare mensen. Dit deed hij via het project ‘Veurmekaar’, een mooi voorbeeld van werken vanuit positieve gezondheid.

Chantal Walg 400x225

Na deze inspirerende sessie zoomden we wat uit, en gaf Chantal Walg (Anders Gezond) een heldere inkijk in het transformatieproces richting andere manieren van denken over gezondheid(szorg). Ze eindigde met enkele tips en handvatten om binnen ons werk de omslag te maken naar het centraal stellen van gezondheid.

Routekaart 400x353

Tot slot gingen we wat verder in op dit ‘anders denken en anders doen’. Hoe geven we dit als partners binnen Twente Gezond met elkaar vorm> De stand van zaken rond onze routekaart Twente Gezond werd kort beschreven en samen maakten we een eerste prioritering in onze waarden. De volgende stap is het ophalen van de verwachtingen van en bijdragen aan ons netwerk tijdens het ‘rondje Twente’, om zo een slag te maken in onze activiteiten.

Waarden 400x225

Wij kijken terug op een geslaagde middag met een uitstekende opkomst. Op naar het ‘rondje’ Twente Gezond en de eerstvolgende bijeenkomst op dinsdag 19 september!