Actueel

Het is een gewoonte die we hebben opgebouwd en vaak gaat het zonder nadenken: bij het eten, op feestjes, bij congressen, voor de buis, na de sport etc. In sommige kringen is alcohol zo’n gewoonte geworden, dat men vreemd opkijkt als mensen niet meedrinken. IkPas is bedoeld om dit patroon te doorbreken.

30 of 40 dagen geen alcohol drinken, fris de lente in. IkPas is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet. IkPas sluit goed aan bij de uitgangspunten van Positieve Gezondheid en Twente Gezond. Deelname aan IkPas draagt op een positieve manier bij aan het bewust maken van keuzes rondom alcoholgebruik.

Voor de deelnemers kan het inzicht geven in de rol van alcohol maar ook ervaren dat zij er lichamelijk een positief effect ervaren. Beter slapen, fitter zijn, betere concentratie, afvallen, schonere huid, bewuster alcoholgebruik zijn door deelnemers aangegeven effecten. Her werkt preventief op ziekteverzuim en het samen een ludieke actie ondernemen is erg stimulerend.

IkPas start op woensdag 1 maart 2017. Je kunt kiezen of je 30 of 40 dagen meedoet aan deze uitdaging. De 40dagen actie loopt traditioneel van Aswoensdag tot en met Palmzondag, tijdens de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 1 maart 2017 tot en met zondag 9 april 2017. De 30 dagen actie beslaat bijna een maand en begint altijd op 1 maart 2017. De laatste dag is donderdag 30 maart 2017.

Iedereen kan deelnemen aan IkPas. Ook organisaties kunnen zich aanmelden. Om je aan te melden ga je naar ikpas.nl/aanmelden

logo Ikpas