Actueel

Karlijn Tijhuis, adviseur gezondheidsbevordering bij de GGD Twente, vertelt in de laatste uitgave van INN’twente over de brede kijk op gezondheid, onze samenwerking binnen Twente Gezond, en het belang van aandacht voor gezondheid op de werkvloer.

Twente Gezond was op bezoek bij Stichting GoldStars Heracles, de groep ‘Walking Football-spelers’ van de Almelose club.

Het mbo is volop aan het veranderen. En dat geeft Positieve Gezondheid een unieke kans. Lees het interview met Lysbeth de Vries, docent Sport en Bewegen aan het ROC van Twente.

Werken met Positieve Gezondheid leer je door te doen! Om professionals op weg te helpen biedt het Institute for Positive Health (iPH) de basismodule 'Werken met Positieve Gezondheid'.

Vanaf komend schooljaar kunnen studenten van het ROC van Twente kiezen voor de nieuwe opleidingsrichting Sport, Bewegen en Gezondheid. De toekomstige coördinator sport, bewegen en gezondheid begeleidt, ondersteunt en motiveert sport- en beweegdeelnemers bij het aanpassen van hun leefpatroon. 

Tijdens de netwerkbijeenkomst van dinsdag 6 februari hebben we gezamenlijk de routekaart vastgesteld!

Maak kennis met Zorgbelang Overijssel

Bij Zorgbelang Overijssel vinden we het belangrijk dat iedereen, ondanks ziekte, beperking, ouderdom of minder zelfredzaamheid, mee kan blijven doen aan de snel veranderende maatschappij. Op een manier zoals zij dat zelf graag willen, op een manier die bij hen past.

Dinsdag 19 september staat de eerstvolgende netwerkbijeenkomst voor Twente Gezond partners gepland. Naast een kennismaking met HumanCapitalCare en Stichting Lezen & Schrijven, gaan we aan de slag met de uitkomsten van de 'rondjes' en onze plannen voor komend jaar. We gaan voor een mooie opkomst en uitkomst!

Graag aanmelden via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijd: 14.45 - 17.00 uur (na 17.00 uur borrel)
Locatie: HumanCapitalCare (Gebouw Linde 61, Calslaan 17, Enschede – terrein Universiteit Twente)

 

 

Al een aantal jaar richten we ons vanuit ROC van Twente en specifiek bij de richting Sport en Bewegen op de doelgroep senioren. Studenten lopen hun beroepspraktijkvorming onder andere in woonzorginstellingen. De ouderenzorg is in beweging, letterlijk en figuurlijk. Dat merken we als we op de verschillende stageadressen aanwezig zijn. Het begin is er!

Echt maatschappelijk verantwoord ondernemen!  Werkgevers voelen, mede door een ouder wordend personeelsbestand, steeds meer de behoefte om hun medewerkers te helpen fit te worden en te blijven.

We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst van Twente Gezond

Fysio Almelo is een organisatie in Almelo met 5 praktijklocaties voor fysiotherapie, ergotherapie, actieve revalidatie en functionele training. Met een team van ruim 20 fysiotherapeuten en 3 ergotherapeuten proberen wij ons continu te verbeteren en in te spelen op de veranderingen in de markt en de behoefte van de cliënt.

Het is een gewoonte die we hebben opgebouwd en vaak gaat het zonder nadenken: bij het eten, op feestjes, bij congressen, voor de buis, na de sport etc. In sommige kringen is alcohol zo’n gewoonte geworden, dat men vreemd opkijkt als mensen niet meedrinken. IkPas is bedoeld om dit patroon te doorbreken.

Mijn naam is Niek Tunderman, ik ben clubmanager van Trifora. Behalve dat Trifora een mooi en compleet fitnesscentrum is, vind ik het vooral belangrijk dat wij onze leden extra persoonlijke aandacht geven.

Stichting Gold Stars Heracles organiseert en stimuleert walking football voor 60-plussers. Dit is ‘wandelvoetballen’ met leeftijdsgenoten in een eigen tempo. Op een verantwoorde manier werken aan de conditie. Sportief bezig zijn, maar waar de sociale contacten net zo belangrijk zijn.

Doe mee en pas ook!

Gezelligheid? Daar hoort een glaasje bij. Samen zijn met vrienden en familie? Doe maar een biertje. Een nieuwjaar? Daar proosten wij op!

Sportservice Overijssel is de provinciale kennis-, advies- en ondersteuningsorganisatie op het gebied van sport en bewegen en is daarmee de belangrijkste schakel in de provinciale sportinfrastructuur. Onze missie is om zoveel mogelijk inwoners van Overijssel aan het sporten en bewegen te krijgen én te houden.

De onderwerpen die we bij GGD Twente tegenkomen zijn uiteenlopend. Van het ondersteunen van prille jonge ouders bij hun pasgeboren kindje, tot het onder controle brengen van een TBC uitbraak. Van het managen van een ‘draaideur bezoeker’ op de poli seksuele gezondheid, tot het adviseren bij de invoering van de omgevingswet.

FysioFit Health Investment Centers is 26 jaar geleden ontstaan uit een combinatie van fysiotherapie en fitness. Het is een organisatie die op een breed gebied gezondheid en functioneel bewegen promoot. FysioFit wil een bondgenoot zijn voor een pijnvrij, gezond en fit lichaam.

De Twentse Zorgcentra gaan komend jaar van start met het initiatief ‘Mijn Leven’. Mijn Leven is een cliëntendossier dat kansen biedt om de vraag van de cliënt nog meer centraal te stellen. Het vullen van het Mijn Leven dossier begint met het voeren van het goede gesprek.

Pledge Twente Gezond. Maar hoe dan?

ROC van Twente is een van de partners van Twente Gezond. Aan het woord is Lysbeth de Vries, docent sport en bewegen over het symposium van 22 september en de regionale pledge.

29 November staat de eerstvolgende netwerkbijeenkomst voor Twente Gezond partners gepland. Laat u inspireren door kinderarts Boony Thio en ga samen aan de slag met een roadmap/ plan van aanpak voor Twente Gezond. 

Datum: 29-11
Tijd: 16.00-18.00uur
Locatie: Twentehuis (Nijverheidstraat 30, Vloer 5) te Enschede

22 September 2016 vond de Kick-off van Twente Gezond plaats. Tijdens dit symposium vonden diverse presentaties en workshops plaats. Via onderstaande link treft u alle digitale stukken van deze dag aan.  

Digitale Goodybag

22 September 2016 vond de Kick-off van Twente Gezond plaats. Hier vindt u een foto impressie van deze dag.

Op een van de bovenste verdiepingen in het Huis van Gezondheid in Amersfoort ligt haar nieuwe Institute for Positive Health. Arts en onderzoekster Machteld Huber vertelt over haar gezondheidsconcept positieve gezondheid en de kunst van los durven laten om je handen vrij te hebben.